…50…

Vandaag zie ik Abraham. Ga ik de tweede fase van mijn leven in. Ik merk dat het me erg bezighoudt. Toen ik veertig werd was ik nog niet op de helft. Nu wel. En de kans dat ik de tweede helft volmaak is klein. Volgens facebook word ik 91, dat zijn dus nog 41 jaren. 9 minder als de eerste helft.

50 jaar geleden werd ik geboren. Mijn vader werkte veel, mijn moeder was een voormalig directie secretaresse die haar baan opgaf om haar zoon op te voeden. Ze hoopten ook op meer kinderen. Die kwamen niet. Mijn moeder kreeg een paar miskramen, schoot in een zware depressie juist toen mijn vader in het buitenland (lees Brussel België) woonde. Ik begreep toen niet waarom mijn moeder raar deed en continue huilde, dat hoorde ik pas later.

Ze werd zwanger van mijn broer. Ook deze zwangerschap dreigde mis te gaan. Mijn moeder moest maanden plat liggen en kreeg elke dag injecties om de aankomende miskraam teniet te doen. Hij werd geboren. Het kind wat zo gewenst was en waar zoveel moeite voor is gedaan.

We verhuisden van Rozenburg naar Breda. En daar brak de hel pas echt los. Men vond mij vreemd op school en werd veel gepest. Ben een paar keer hard in elkaar geslagen, tot gekneusde ribben toe. Werd dagelijks belachelijk gemaakt. Ik had al een aangeboren hekel aan school, dit maakte het er niet beter op. De middelbare school zou mijn bevrijding worden hoopte ik. Echter het lot besliste anders. Ik werd nog immer gepest en als bonus werd mijn moeder ziek en takelde zij in zes maanden af van sterke vrouw tot skelet met huid en stierf ze bijna gillend van de pijn. Mijn eerste contact met de dood.

De rest van de middelbare school was een afwisseling van een reis door de Hel en momenten van rust. Vader hertrouwde, familieleven kreeg weer wat rust. Echter in 4 Havo trad er een soort vermoeidheid in. Denk dat je het depressie kan noemen, ik herkende het echter niet. Ik was moe van alles. Van het worstelen met emoties (moeder dood, vader verliefd/datend, problemen op school) en toen begin 5 Havo mijn toeziend voogd overleed in een auto ongeluk brak deze somberheid, deze vermoeidheid helemaal door. De dood staarde me aan vanuit alle hoeken in mijn kamer. Ik ging van school af, zwierf ’s nachts door de bossen, sliep overdag en hoopte op een snelle vredige dood. Zeker toen ik bedacht dat de dood niets zou brengen, dat na het sluiten der ogen niets zou komen, vond ik daar zoveel vrede in, dat ik inderdaad alle Pillen slikte die ik in huis had en hoopte dat ik niet meer wakker zou worden. Ik was toen 19. Ik werd echter wel wakker natuurlijk. Uit schaamte afscheidsbrief verbrand. En verzonnen, dat ik idd gestorven was. Dat dit niet de weg was. Het was een daad geweest.

Mijn vader hertrouwde, kreeg nogmaals twee kinderen, mijn zussen. Ik werd grote broer plus.

Ik ging in vervangende dienst, was enige jaren ongeschoold werkloos, deed wel veel leuk vrijwilligers werk, maar voor familie en kennissen was ik ongeschoold werkloos. Minder als een nummer. Echter ik was een meisje tegengekomen, met een droom en een ambitie, een meisje die mij altijd steunde en ondanks dat ik ongeschoold werkloos was toch tegen me opkeek, vond dat ik slim was, creatief en vooral eentje die onvoorwaardelijk in mij geloofde. Het was echter een tijd van enorme werkeloosheid. We gingen samenwonen, zonder geld. Hele zware financiële tijden braken aan. Tijd om in actie te komen. Ik begon aan de opleiding verpleegkundige. Maakte een bliksem carrière. We krijgen kinderen, kochten een huis, het ging ons goed. Dertig jaar bijna zijn we een stel geweest. We hebben elkaar altijd gesteund en hebben we gezorgd dat we als mens konden groeien, zowel geestelijk als professioneel. Zij heeft haar droom waargemaakt en ik de mijne.

Mijn broer echter kon het licht niet vinden. Na 27 jaar op deze aarde geworsteld te hebben, besloot hij het het werk van mijn moeder en de huisarts ongedaan te maken en de natuur te geven wat zij van het begin al wilde. Hij beëindigde zijn leven op het moment dat ik het mijne onder controle had. Nooit ga ik meer moeite doen om rust te verkrijgen in mijn leven. Het werkt niet. Mijn vader erg ontdaan door de dood van zijn oogappeltje, zijn jongste zoon, raakte in een burn-out, kon het werk niet meer aan, besloot met vervroegd pensioen te gaan om nog te kunnen genieten van hetgeen nog over was. Zijn vrouw, zijn oudste zoon en zijn dochters en vooral zijn kleinkinderen. Nog voor zijn pensioen werd er longkanker geconstateerd en stierf hij na een indrukwekkend ziekbed, hij bleef tot het einde positief. De dood van mijn moeder leidde tot de dood van mijn broer, wat weer leidde tot de dood van mijn vader. Wrang..heel wrang….

Een tweede dame heeft mijn ogen op een  heel ander vlak geopend. Ik ontdekte kanten van mij die ik niet kende. Onbekend, nieuwsgierig, een ander soort passie. Heel lichamelijk, maar wel heel diep. Het was een relatie met enorme ups maar met ook enorme downs. Maar het leverde wel twee prachtige jongens op.

Naast werk en gezin heb ik mij gestort op de muziek, ik heb een enorme muziekkennis, heb duizenden cd’s, heb honderden, concerten gezien, soms drie-vijf per week, heb ook vaak zelf opgetreden, geef experimentele optredens, heb kinderdisco’s geven, meditatieve optredens en heb tegenwoordig ook het diploma Klank Practitioner volgens de Peter Hess methode. Ik heb de Tarot bestudeerd, dit heeft me contacten in de USA opgeleverd waar ik nog immer de vruchten van pluk. Ik ben ook op de Amerikaanse Radio geweest.. zo zijn er zoveel bizarre voorvallen geweest. Ik heb wicca priesteressen ontmoet, ik heb vodou priesteressen ontmoet, mensen met gaven, oplichters, mooie mensen, lelijke mensen. Ik heb vrienden die voor mij door het vuur gaan en ik voor hen.

Na 22 jaar te hebben gewerkt werd ik afgeserveerd. Dit leverde mij na een vervelend traject van dreigen en kleineren via een rechtzaak een zak geld op en vooral een nieuwe start. Mijn huwelijk kwam tot een eind, ik ging met de tweede dame verder, ik onderzocht wat ik wilde. Ik ging op mezelf wonen, investeerde in een boeiend bedrijf van een vriendin, investeerde ook in mezelf, volgde een hoop cursussen, van chakra tot tarot tot trancereizen tot klank practioner.

En er is nog veel meer gebeurd de afgelopen 50 jaar. Mooie dingen. Verschrikkelijke dingen. Ik weet wel, dat ik nu houd van het leven, ook al heb ik er soms een haat/liefde verhouding mee. Ik heb veel geleerd en gedaan. Ik heb concerten georganiseerd, ik heb tours georganiseerd, ik heb workshops gegeven, meditaties geleid. Ik ben lief gehad en heb veel liefgehad. Passionele avonden gehad, waarvan ik dacht dat deze alleen  maar in films voor kwamen. Gezoend op manieren dat ik niet wist dat het bestond, zo intens en hartstochtelijk. Ik heb gereisd, naar mijn zus in New Zealand, naar vrienden in Portugal, vrienden in de USA en naar festivals en optredens door Europa. Ik ben begonnen mijn leven op te schrijven in blogs, ik ben een pagina begonnen om mijn verhaal te vertellen, ook middels vlogs over mijn ervaringen als ic verpleegkundige. Ik heb geleefd deze eerste 50 jaar. Intens geleefd. Geworsteld, Genoten. Er zijn veel gevechten geweest, maar ik heb ze allemaal overleefd, ik heb ze niet allemaal gewonnen, maar heb altijd geleerd. Wijze lessen. Levenslessen. Met de moeders van mijn kinderen heb ik nog immer goed contact, ook al zou ik dat misschien niet verdienen. Mijn oudste kinderen zijn groot en wijs en ook nog eens prachtig om te zien. Mijn bucketlist is klaar. Alles wat ik wilde op werkgebied, muziek, kennis, sex heb ik gedaan en geloof me, mijn verlangens op die gebieden waren hoog en het is allemaal gelukt. Ik ben geworden wie ik worden wilde. Een knappe passionele man met intens levensverhaal. Nu rest mij alleen nog maar de verbazing over wat er allemaal nog meer komt…

Ik heb de eerste 50 jaar gezaaid. Nu de komende 50 jaar is het tijd om te oogsten.

abraham

 

Advertenties

Een gedachte over “…50…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s